GÜZELSU KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

GÜZELSU KÜLTÜR VE DAYANIŞMA  DERNEĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

 

Güzelsu Kültür ve Dayanışma Derneğimizin olağan Genel Kurulu 13.08.2017 Pazar günü Güzelsu’da Derneğe kayıtlı ve toplantıya katılma hakkı bulunan 165 üyenin 44’nün katılımı ile yapıldı.

Genel Kurulda Üye aidatlarının 2018 ocak ayından itibaren artırılarak aylık 10,00 TL (Yıllık 120,00 TL) olması; İhtiyaç duyulması halinde iktisadi işletme kurulması veya kurulmuş bir iktisadi işletmeye iştirak edilmesi, taşınmaz satın alması için yönetim kuruluna yetki verilmesi önerileri ile tüzük değişikliği / tüzüğe ekleme yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Yapılan Yönetim ve Denetim Kurulu Seçimi sonucunda, yönetim kurulu asil üyeliğine: Mehmet Ali KAHYAOĞLU, Hasan ÜLKÜ, Mehmet DURAN, Mustafa KİŞİOĞLU, Yaser ÖZTEKİN, Şerafettin ERCİVAN ve Fatma PEKÇETİN; Denetim kurulu asil üyeliğine ise; Abdurrahman ÇOLAK, Ekrem ÇANCI ve Özgen KAHYAOĞLU seçilmişlerdir.

 

 

GÜZELSU KÜLTÜR VE DAYANIŞMA  DERNEĞİ

GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

( Geniş Özet )

 

Güzelsu Kültür ve Dayanışma Derneğinin 06.08.2017 günü saat 14:00’da Güzelsu Mh. Parkın yanındaki eski Halk Kütüphanesi Akseki / Antalya adresinde yapılması gereken 2. olağan genel kurul toplantısı için yeterli çoğunluk sağlanamadığından birinci toplantı ertelenerek, ikincisi 13.08.2017 tarihinde aynı yer ve saatte Derneğe kayıtlı ve toplantıya katılma hakkı bulunan 165 üyenin 44’nün katılımı ile yapıldı.

Gündemin 2. maddesi gereğince; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu yapılmış olup, saygı duruşunu mütakip İstiklal Marşımız okunmuştur.

                Divan başkanlığı seçimi yapılmış, divan başkanlığına ortak bir önerge ile Kamil BOZKURT, başkan vekilliğine Celal MECİTOĞLU, yazman olarak da Mustafa Can KAHYAOĞLU oybirliği ile aday gösterilerek seçildiler.

                Yönetim kurulunun faaliyet Raporunu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali KAHYAOĞLU, Denetim Kurulu Raporu Denetim Kurulu Başkanı Abdurrahman ÇOLAK tarafından okundu. Raporlar üzerinde görüşme açıldı, söz alan olmadı. Raporlar ayrı ayrı oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

Genel Kurulda Derneğin tahmini bütçesini ve Üye aidatlarının 2018 ocak ayından itibaren artırılarak aylık 10,00 TL (Yıllık 120,00 TL) olması oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

Genel Kurulda ayrıca,

İhtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere fasıllar arası aktarma; İhtiyaç duyulması halinde iktisadi işletme kurabilmesi veya kurulmuş bir iktisadi işletmeye iştirak edilmesi; İhtiyaç duyulması halinde taşınmaz satın alması için yönetim kuruluna yetki verilmesi, önerileri oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

Tüzük Değişikliği / Tüzüğe ekleme yapılması ile ilgili istem yazısı ve değişiklik gerekçeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali KAHYAOĞLU tarafından okundu. Her madde, ayrı ayrı olmak üzere görüşülerek oylandı.

1- Derneğimiz tüzüğünün, Derneğin Adı ve Merkezi başlıklı Madde 1- Derneğin Adı: “Güzelsu Kültür ve Dayanışma Derneği” dir. Kısa Adı: “GÜZDER” dir. Hükmünden sonra gelmek üzere,

Derneğin Logosu: Güzelsu yazısı içerisinde Güzelsu’nun suyunu simgeleyen mavi S harfi ve yine Güzelsu’nun dağlarının güneşle birlikte sitilize edildiği yükseltiden oluşan, iç içe geçmiş iki dikdörtgen çerçeve içerisinde yer alan amblem – logotype’dir.”  ibaresinin eklenmesine;

 

2- Derneğimiz tüzüğünün, Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı başlıklı “Madde 2-Dernek, Güzelsu’lular arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, ortak kültürel değerlerin yaşatılması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmak, Güzelsu’luların ekonomik sosyal ve kültürel gelişimi için çalışmalar yapmak” ibaresinden sonra, “amacı ile kurulmuştur.” İbaresinden önce gelmek üzere;

 “, Güzelsu’yu korumak ve geliştirmek” ibaresinin eklenmesine;

3- Derneğimiz tüzüğünün, Yönetim Kurulunun Teşkili, Görev  ve Yetkileri başlıklı Madde 10- Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri alt başlığının sonuna,

 “12- Derneğin amacına  uygun olarak gerektiğinde yönetim kurulunca tespit edilen açılacak davalar ve Güzelsu’yu etkileyecek açılmış davalar için avukat tutmak ve davaları takip etmek” ibaresinin eklenmesine,

            4- Derneğimiz tüzüğünün, Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı başlıklı Madde 2- Derneğin Faaliyet Alanı alt başlığının

“Dernek, sosyal alanda yurt içinde” ibaresinden sonra, “faaliyet gösterir.” İbaresinden önce gelmek üzere;

ve yurt dışında” ibaresinin eklenmesine,

5- Derneğimiz Tüzüğüne 23. madde olarak;

Kurucu Üyeler

Madde 23- Derneğin kurucu üyeleri; Mehmet Ali KAHYAOĞLU, Şerafettin ERCİVAN, Hasan ÜLKÜ, Arif DEMİRTAŞ, Mehmet Akif AKOĞLU, Mehmet DURAN, Nedim ŞAHİN, Yaser ÖZTEKİN, Fatma BAŞDEMİR, Özgen KAHYAOĞLU, Onur KAHYAOĞLU ve Serdar ÜLKÜ’ dür.” hükmünün ilave edilmesine,

6- Dernek Tüzüğündeki Geçici 1. maddenin tüzükten çıkartılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

Yapılan Yönetim ve Denetim Kurulu Seçimi sonucunda, yönetim kurulu asil üyeliğine: Mehmet Ali KAHYAOĞLU, Hasan ÜLKÜ, Mehmet DURAN, Mustafa KİŞİOĞLU, Yaser ÖZTEKİN, Şerafettin ERCİVAN ve Fatma PEKÇETİN; yönetim kurulu yedek üyeliğine: Mehmet Akif AKOĞLU, Nedim ŞAHİN, Kamil BOZKURT, Mehmet ÖZTEKİN, Hikmet KAYA, Ahmet NEBİOĞLU ve Ahmet GÜLTEKİN, Denetim kurulu asil üyeliğine; Abdurrahman ÇOLAK, Ekrem ÇANCI ve Özgen KAHYAOĞLU seçilmişlerdir. Denetim kurulu yedek üyeliğine ise; İsmail ÇOLAK, Celal MECİTOĞLU ve Nurcan ERCAN seçilmişlerdir.

Gündemin 11. maddesi gereğince; dilek ve temennilere geçildi.

Mustafa ÇANCI söz aldı. 40 yıl dernekçilik yaptığını, sonunda GÜZDER sayesinde kendisinin muradı olan birlik ve beraberliğin sağlandığını gördüğünü, artık gözünün açık gitmeyeceğini belirtti. “Çabalarınızı görüyorum, Zengile yolunu açtığınız ve yaptığınız tüm hizmetler için hepinize teşekkür ederim. Bu köyde doğup büyümüş diyanet işleri başkanlığı yapmış değerli  din alimlerinden hemşerimiz Ahmet Hamdi AKSEKİ’nin, Güzelsulu Ahmet Hamdi AKSEKİ olarak anılması sağlanmalıdır. Bu konuda gerekli yazışmalar yapılmalı, zorluk çıkarılacak olursa  Elmalılı Hamdi YAZIR, Erzurumlu Emrah, Sivaslı Aşık Veysel örnek gösterilerek ısrarcı olunmalı. Ayrıca su ticareti yapılarak ilgisiz birileri almadan Güzelsu isminin marka olarak tescilinin yaptırılması  gerekir. Birde Yönetim kurulu üyelerinin telefon ve diğer iletişim bilgilerinin  derneğin Web sitesinde yayınlanmasının yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Hikmet ERTÜRK söz aldı. “Köyün menfaatleri için uğraşan derneğimizin genel kurul toplantısında Muhtar veya azalarından hiçbirinin olmaması dikkatimi çekti. Temsilen bile olsa Muhtar veya azalarından birilerini bu toplantıda görmek isterdim. Davarın köy dışına çıkartılması gerekiyor. Yukarı mahalledeki evlere su çıkmıyor. Aşağı Zengile suyu getirilerek su sorununa mutlaka halledilmesi gerekir. Yukarı camii ve ağaç minaresinin aslına uygun olarak restorasyonunun yaptırılmasını isterim. Siyasiler ve bürokratlar verdikleri sözleri, yaptıkları taahhütleri tutmuyorlar, takibinin sıkı bir şekilde yapılması gerekir.” Dedi.

 Arif DEMİRTAŞ  söz aldı. “Köyün en büyük sorunlarından birisi barınma. Evlerin ve diğer taşınmazların neredeyse tamamı atadan kalmış miras malı, bölüşülmemiş veya bölüşülememiş, bazılarını mirasçılardan biri veya birkaçı bakımını yapıp kullansa da çoğu paylaşılamadığından sahipsizlikten, bakımsızlıktan kullanılmamakta, köyde  doğmuş büyümüş veya bir şekilde irtibatı olmuş çoğu hemşerimiz köy özlemi çektiği halde barınma problemi nedeniyle köye gelememekte dolayısıyla onların çocukları da gelmemekte. En büyük tehlike de bu kopuş, yeni nesil Köyün suyunu içip havasını koklamazsa, orada yaşanmışlıklar yoksa, o köyün de o dağın taşının da o nesil için bir anlamı  yoktur. O duyguyu, o sevgiyi başka türlü veremeyiz. İnsanımızı bu köyde yaşatmamız lazım yaşatmamız için barınma problemlerini halletmemiz lazım. İmar planının yapılması, kooperatif, TOKİ vb. çözüm yolları araştırılarak konut sorununa acil çözüm bulunmalıdır. Bu sorunun alternatif geçici çözümü ise köyde  sahipleri veya mirasçıları gelmeyen evler tespit edilip kiralanarak veya satın alıp orijinaline uygun bakımını yaparak haftalık, 15 günlük, en fazla bir aylık kiraya vererek hemşerilerimizin köye geri dönüşleri sağlanabilir. Güzelsu köyünün koruma altına alınması gerekir. Giriş katlara birer pencere açarak evlerimizi dubleks ev şekline dönüştürebiliriz.

Köyümüz düğmeli evleri, taş döşeme yolları, sedir ormanları, suyu, havası, taşı toprağı, bağı bahçesi, deniz gören konumu ile eşsiz bir değere sahip. Ancak bu yapı her yerde olduğu gibi gün geçtikçe dejenere olmakta doğal yapı yok edilmektedir. Örnek mi Hasan ÖZKALAY (Torhasan) ın camii önünde ki ucube denebilecek evi, doğal yapısı bozulan kayacık, taş döşeme yollara dökülen beton, en son Kisle Yokuşunda kırılan taşın ve kırılmayan kayaların etrafına yapılan biçimsiz taş duvar. Bana göre tehlike arz eden Hasan Özkalay’ın evinin en azından üst katı yıktırılmalı, kayacık seyir  tepesi olarak yeniden projelendirilip daha doğal görünümde ve yöre mimarisine uygun şekilde yeniden yapılmalı, Kisle Yokuşundaki çirkin duvar yıkılarak, kırılmayan taşları görünecek şekilde daha düzgün olarak yeniden yapılmalı. Su şebekesi yapıldıktan sonra, köy içi yolların taş döşemeleri orijinaline uygun olarak yeniden döşenmeli, dökülen beton tamamen sökülüp atılmalıdır.” dedi.

Fatma KAHYAOĞLU söz aldı. Yeni seçilen Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerine başarılar diledi. “Bu yıl Ağustos ayında yapılması planlanan ancak maddi yetersizlik nedeniyle yapılamayan  Köy Kültür Şenliği önümüzdeki yıldan itibaren her yıl mutlaka yapılmalı, Zengile yolu yapıldığı için maddi manevi hizmeti geçen herkese teşekkür ederim. Ancak bu hizmet burada bırakılmamalı, aktif kullanımın sağlanabilmesi için tüm bağlara ulaşılabilecek şekilde  saptama yollar yapılması gerekir.” Dedi.

Hasan ÜLKÜ söz aldı. “Köydeki kültürel ve sportif etkinliklerde kullanılmak üzere okulu mevcut arazisiyle birlikte uzun süreli kiralanmalı veya satın alınmalı. Köye kültür müzesi yapılarak eski eşyaların burada sergilenmesi, değerlerin kaybolup gitmesinin önüne geçilmesi, köyiçi çeşmelerin bakım onarımlarının yapılması, köy içi yollarındaki çakıl ve moloz taşları temizletilmeli. Bozulmuş olan taş döşemelerin tamiratı yapılmalı. Zengile yolunda olduğu gibi Çivere de gerekirse kendi dernek imkanlarımızla yol açılmasını, oradaki çeşmenin olduğu yerin mesire alanı olarak düzenlenmesini, suyun araştırılarak tekrar bulmasını, mezarlığın etrafının tel örgü ile çevirtilmesi, mezarlık içi ana arter yol duvarlarının yaptırılması, mezarlık iç yollarına kilit taşı döşettirilmesi, ağaç bitki bakımının yapılarak bahar aylarında yabani otla mücadele edilmesi, mezarlıklar müdürlüğünden tekrar istenmeli, sonuç alıncaya kadar iş takibi yapılmalıdır.” Dedi.

Yaser ÖZTEKİN söz aldı; “Öncelikle yeni açtırılan Zengile yolunun bakımını Antalya Orman Bölge Müdürlüğünün üstlenmesi için girişimde bulunan ve Bölge müdüründen randevu ayarlayan Sayın Mustafa CAN’a teşekkür ederim. Köyün girişindeki Güzelsu Kütüphanesinin Kültür Bakanlığından derneğimize devri sağlanmalı, Nalım ve Anbolu’na giden yürüyüş yolunun doğaya zarar vermeden bakımı yapılıp düzeltilmelidir. Çivere önerildiği gibi Mışık, Nalım ve Anbolu’nda da mesire yeri düzenlemesi yapılması isabetli olur. Eski PTT binası kış kahvesi olarak düzenlenmeli, Köydeki derneğimiz irtibat bürosunun önü fayans yapılmalı, üstü doğal görünümlü olarak kapatılıp, araç bekleme ve oturma yeri olarak düzenlenmeli, Köy içerisinin Kurban Bayramına kadar süpürtülüp, temizletilmeli, Süleyman Ertürk’ün evinin önünden Ahmet Akoğlu’nun evinin arkasındaki geçen yol itfaiye ve ambulans geçebilecek şekilde düzeltilmeli, bununla ilgili belediyeye müracaatta bulunulmalı “ dedi.

Nedim ŞAHİN söz aldı; Harmanın en azından bir tanesine öküz maketi, düven, yaba, dirgen vb konularak doğal yaşamı canlandıracak şekilde düzenlenmeli, okuldaki Türkiye haritasının kırılan bozulan yerlerinin tadilatı yapılarak korunmalı, gençlere yönelik spor kompleksi yapılmalı.” dedi.

                Fatma PEKÇETİN söz aldı. “Köyde bazı işlerin imece usulü yapılmasının teşviki düzenlenmeli, Köye geri dönüşü teşvik edecek projeler üretilmeli, Köyün orman, mera, tarla, yol gibi yerlerinde oluşmuş doğal hayatın korunması, Yukarı değirmenin kamulaştırılarak olucönünün düzenlenmesi, doğallığının korunması. Demirci, semerci, kalaycı gibi eski mesleklerin uygun bir ortamda maketle yapılışlarının sergilenmesi, Eski okul binası ve bahçesinin bu işler için ayrılması için çaba harcanması, Köye gelen hizmetlerin (özellikle belediyelerden) sağı solu kırıp dökerek değil mevcut durumun korunarak yapılmasının sağlanması,  Hizmet yapılırken kişilerin mal ve haklarına tecavüzlerin önlenmesi ve buna meydan verilmemeli, Köyümüzden bir şekilde geçen konaklamak isteyenler için eski köy konağı tarzında tuvalet, banyo, mutfak, yatak olan bir yer oluşturulmalı, köyün değişik yerlerine özellikle dut, incir iğde vs. gibi paylaşımı olabilen herkesin yiyebileceği meyve veren ağaçlar ekilmeli (ipek böceği de üretilebilir) Oluklarda çınarın altı park şeklinde düzenlenmeli, oluklar suyunun yukarıda havuzlanarak aşağıya şelale şeklinde akıtılmasını öneriyorum” dedi.

Mustafa KİŞİOĞLU söz aldı. GÜZDER genel kuruluna katılan ve oyları ile kendisini dernek yönetimine seçen tüm katılımcılara teşekkür ederek köyümüz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Bilindiği üzere GÜZDER 6360 sayılı yasa ile köy tüzel kişiliklerinin sona ererek mahalleye dönüşmesi üzerine oluşan boşluğu köy yararına kullanılmak üzere kurulmuş bir dernektir.  Köyümüzden 1950’ li yıllarda başlayan şehirlere göç hareketi sonucu günümüzde köyde yaşayan sayısı oldukça azalmış kışları ise 50-60 kişiye kadar düşmüştür. Bu nedenle günümüzde Güzelsu köyü için en büyük sorun gelecek nesiler için köyün cazibesinin artırılarak, yerleşik nüfusun artırılması ve istihdam alanlarının yaratılmasıdır.

İstihdam alanları açısından Köyümüzün geçmişi ve bugününe bakıldığında birinci olarak tarım ve hayvancılık ikinci olarak ta 1990 yıllarda başlayarak bölgemizde önemli bir alan olan turizm faaliyetleridir. 

Bu konular ile ilgili olarak GÜZDER öncülüğünde köyümüz tarımsal alanlarının önemli bir kısmını oluşturan Zengile- Bük Deresi mevkilerinin yolları açılarak kullanıma uygun hale getirilmiştir. Günümüzde bazı kesimlerce eleştiri konusu olmasına rağmen yol açım işleminin gelecekte bu bölgenin tarımsal ve hayvansal kullanımının temelini oluşturacağı yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle tarımsal alanlara ulaşabilirliğin sağlanması çalışmalarının gerek Belediyeler imkânları gerekse dernek imkânları ile devam ettirilmesi gerekmektedir.  Aksi halde köyümüz tarımsal alanların günümüz makine ekipman ve iş gücü imkanları dahilinde değerlendirilme imkan ve olasılığı tamamen yok olmaktadır.

Diğer önemli bir istihdam kaynağı ve köyün sosyo ekonomik gelişimine katkı sağlayacak faliyet alanı kırsal turizm, köy turizmi adı altında belirtilen turizm alanıdır. Köyümüz kırsal turizm açısından, nispeten koruduğu yöresel Akseki düğmeli evler mimari dokusu, Bizans dönemi kalıntıları (Asar Küçük Asar vb), önemli bir eğitim hizmeti ve yapısı olan Mecidiye Medresesi , doğal yapısı ve  kültürel birikimi ile oldukça avantajlıdır.

Ülkemizde ve yöremizde kırsal turizm ve köy turizmi açısından öne çıkmış marka olmuş İzmir Şirince Köyü, Çanakkale Adatepe Köyü, Karabük Safranbolu yanında yöremizde Ormana ve Sarıhacılar köyü gibi çok başarılı örnekler mevcuttur. Bu örneklerin tamamında yöre halkının katılımının da sağlanarak yerleşim alanlarının tarihi ve doğal dokusunun bir bütün olarak korunduğu, turizm faaliyetlerinin yanı sıra tarımsal üretiminde arttırılarak ekonomik kalkınma sağladığı görülmektedir.   Köyümüzde kırsal turizmin oluşturulması için köyün tarihi ve doğal dokusunun bir bütün olarak korunması ve geliştirilmesi gerekmekle birlikte her şeyden önce halkı bilinçlendirmek ve katılımını sağlamak gerekmektedir. 

GÜZDER olarak tarihi Mecidiye Medresesinin tescil edilerek restorasyonunun yapılması için girişimlerde bulunularak sürecin takip edilmesi önemli bir çalışmadır. Yöremiz ve köyümüz için önemli bir tarihi yapı olan Mecidiye Medresesi’ nin restore edilerek ayağa kaldırılması hiç şüphesiz köyümüz turizmi açısından önemli bir başlangıç ve çekim alanı olacaktır. Ayrıca bu çalışma köy halkının bilinçlenmesine ve katılımının sağlanması hususunda da ikna edici, önemli bir örnekleme olacaktır.

Hemşerilerimizin kendileri tarafından çekerek Sosyal medyada gurur verici bir köye sahip olma adına paylaştığı resimlerin büyük çoğunluğunun eski ahşap bir ev ile birlikte doğal yapıyı gösteren bir sokak ve bitki örtüsünün olması;   nedense teknolojinin son imkânları kullanılarak yapılmış köyümüz beton apartmanlarının bu fotoğraflarımızda hiçbir değerinin olmaması, aslında hepimizin bildiği ve istediğinin ne olduğu hakkında önemli bir ipucudur.

Köyümüzün güncel pek çok sorun ve eksiği bulunmakla birlikte belirttiğim hususlar köyümüzün gelecekteki yerini belirleyecek temel hedefi ve vizyonu olmalıdır.” Dedi.

Mehmet Ali KAHYAOĞLU söz aldı; “Burada söz alıp dilek ve temennilerini dile getiren üyelerimizle aynı şeyleri düşünüyor olmaktan aynı hedefe kilitlenmiş olmaktan mutlu oldum. Bu derneği kurmadan önce veya kuruluş aşamasında konuştuğumuz sorunlar ve yapılması gerekenler bir kez daha dillendirilmiş oldu. Üyelerimizle aynı duygu düşünce ve aynı çözüm yollarını paylaşıyor olmak bizleri mutlu etti. Sizlerden aldığımız bu destekle daha fazla iş başaracağımıza inanıyorum. Yaşanmışlıkların ortak olması, sorunların ortak olması, amaç ve hedefimizin aynı olması gücümüze güç katıyor.

Eskiden köyün yapılacak ortak işlerini kişiler fiziken çalışıp katkı vererek yapılıyordu, günümüzde bu durum şekil değiştirerek kişiler maddi güçlerini yani paralarını bir araya getirerek ortak işleri ve sorunlarını çözüyor. Yani imece usulü şekil değiştirdi. Bilinmelidir ki imeceye destek veren hemşerimiz ne kadar çok olursa başarı ve hizmet o oranda artacaktır.

Önceki Genel kurulda da söylemiştim. Ben Çalışma gruplarımızı  önemsiyorum, derneğimiz projelerini bu gruplar sayesinde daha rahat oluşturarak olgunlaştırabiliriz. Lütfen bu çalışma gruplarına katılın ve bu gruplarda çalışın, Bu çalışma grupları derneğimizin mutfağıdır. Bize derneğimize destek verin bu gruplarda ortak aklı oluşturalım.

Derneğimizin 165 üyesinden 31 bayan, üye sayımızı yeterli değil, artırmamız gerekir, bir Güzelsulu olarak özellikle de bayan üye sayımızın azlığı bizi derinden üzmektedir. Üye sayımızın artması için her üye derneğimize en az bir üye kazandırsın istiyorum.” dedi. Genel kurul toplantısına katılarak destekleyen ve katkı veren üyelere teşekkür etti. 13.08.2017